| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): radnim danom od 8.30 do 12.30 časova

Praznici

Adresa
Slavujevac 3
10000 ZAGREB
REPUBLIKA HRVATSKA

Telefon: +3851/4579067, 4573330,
4573337, 4579068
Lokacija/Mapa
Faks: +3851/4573338 Konzularna nadležnost
Konzularno odeljenje: +3851/4573331 (08h-16h) Е-mail: embassy.zagreb@mfa.rs
Faks konzularnog odeljenja: +3851/4573332 Veb sajt: http://www.zagreb.mfa.gov.rs

 


 
O B A V E Š T E NJ E

Zbog predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, Ambasada i konzularno odeljenje neće raditi u sledeće dane:

- 25. i 26.12.2018. (utorak i sreda)
- 01. i 02.01.2019. (utorak i sreda)
- 07.01.2019. (ponedeljak)

U hitnim slučajevima, možete se javiti na telefon 01 4579 067.

ŽELIMO VAM SREĆNE PRAZNIKE!

 


O B A V E Š T E NJ E

15.11.2018.

U VEZI SA PODNOŠENJEM ZAHTEVA ZA IZDAVANJEM BIOMETRISKE PUTNE ISPRAVE OD STRANE DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE KOJI SU ROĐENI NA TERITORIJI BIVŠIH REPUBLIKA SFRJ, MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE, DOSTAVILO JE SLEDEĆE OBAVEŠTENJE:

Ukoliko stranka koja podnosi zahtev za izdavanjem BPI, u prethodnom periodu nije izvršila obavezu upisa u matičnu knjige rođenih Republike Srbije, u obavezi je da bez odlaganja pokrene odgovarajući upravni postupak i reguliše obavezu upisa u matičnu knjigu rođenih. Ukoliko stranka ne postupi shodno uputstvu, nadležna policijska uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koja bude rešavala podneti zahtev za izdavanjem putne isprave, koji je podnet u Diplomatsko-konzularnom predstavništvu, zahtevaće dopunu sa ažurnim podacima o upisu u matične knjige rođenih.


 
 
25. HUMANITARNI BOŽIĆNI BAZAR, ZAGREB 02.12.2018. GODINE

U organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb (IWCZ) i pod pokroviteljstvom PR RH, K. Grabar Kitarović, u Zagrebu je, 2.12.2018. godine, održan tradicionalni 25. humanitarni Božićni bazar, na kome je učestvovala i Ambasada R. Srbije u R. Hrvatskoj.

Zahvaljujući dobroj saradnji koju Ambasada ima sa privrednim subjektima iz R. Srbije i njihovim zastupnicima u R. Hrvatskoj, a koji su bili spremni da doniraju deo svog proizvodnog asortimana, na štandu R. Srbije predstavljeni su proizvodi „Swisslion-Takovo“, „Carnexa“, „Metalca“, trikotaže „IVKO“, vinarija „Temet“ i „Vista Hills“.

Takođe, zahvaljujući saradnji i donaciji Atlantic Grupe, čije je sedište u Zagrebu, predstavili smo i naše domaće proizvode „Soko Štarka“ i „Foodlanda“.

Ovim putem Ambasada R. Srbije je, zajedno sa drugim DKP-ima i orzanizacijama iz 50 zemalja, prodajom tradicionalnh proizvoda iz naše zemlje doprinela  prikupljanju humanitarne pomoći za Institut paliativne medicine Zagreb.


XXI KONGRES HOTELIJERA, ZAGREB 28.-29. NOVEMBAR

Ambasador R.Srbije, Nj.E. Mira Nikolić, učestvovala je na XXI Kongresu hotelijera, u organizaciji Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), a pod pokroviteljstvom predsednice R.Hrvatske,  K.Grabar Kitarović, Ministarstva turizma i Grada Zagreb. Kongres je održan u Zagrebu, 28. i 29. novembra 2018. godine.

Ambasador Nikolić govorila je u okviru drugog panela, pod nazivom "Migracije 21. veka: Potraga za prilikom", uz ambasadore Ukrajine i Irske, kao i direktora Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ambasador Nikolić govorila je o migracionim trendovima i izazovima, aktuelnim u R.Srbiji, a posebno o naporima na planu sprečavanja iseljavanja mladih i zemlje, u skladu sa merama i programima Vlade R.Srbije, odnosno njenom zalaganju za omogućavanje prilika za kvalitetno i adekvatno obrazovanje i zaposlenje.


Ansambli narodnih igara i pesama iz Srbije i Hrvatske, „Kolo“ i „Lado“, koncert 26.11.2018. godine

Ansambli narodnih igara i pesama iz Srbije i Hrvatske, „Kolo“ i „Lado“, održali su, nakon ovogodišnjeg beogradskog, i zagrebački zajednički koncert, pod nazivom „Ruku pod ruku 2“, budući da se radi o nastavku saradnje dva ansambla, nastavljene u toku 2016. godine, posle pauze od skoro trideset godina. Poslednji zajednički nastup dva ansambla bio je održan 1989. godine, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u Beogradu.

Održavanja zajedničkih koncerata, prema rečima direktora oba ansambla, Vladimira Dekića iz „Kola“ i Krešimira Daba iz „Lada“, podstakla je želja za ponovnom saradnjom i razvojem odnosa dve države, u sferi kulture. Održavanje oba koncerta, u Beogradu i Zagrebu, podržala su ministarstva kulture iz dve države.

Ovaj put je zagrebački koncert održan u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, 26. novembra o.g. Tradicionalne igre, pesme i muziku, iz više regiona Srbije i Hrvatske, koje pokazuju bogato nematerijalno kulturno nasleđe dve zemlje, izvelo je u „Lisinskom“ preko sto umetnika.

Pored svih članova Ambasade RS u RH, koncertu je prisustvovala brojna, zagrebačka, publika.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova