| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): radnim danom od 8.30 do 12.30 časova

Praznici

Adresa
Slavujevac 3
10000 ZAGREB
REPUBLIKA HRVATSKA

Telefon: +3851/4579067, 4573330,
4573337, 4579068
Lokacija/Mapa
Faks: +3851/4573338 Konzularna nadležnost
Konzularno odeljenje: +3851/4573331 (08h-16h) Е-mail: embassy.zagreb@mfa.rs
Faks konzularnog odeljenja: +3851/4573332 Veb sajt: http://www.zagreb.mfa.gov.rs

 


 
O B A V E Š T E NJ E

Zbog praznika u Republici Hrvatskoj, Ambasada i konzularno odeljenje neće raditi u utorak 08.10.2019. godine. U hitnim slučajevima, možete nas kontaktirati na telefon 01 4579 067.


Konkurs za dodelu stipendija u okviru Projekta „Srbija za Srbe iz regiona“ za školsku 2019/2020. godinu

Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dala suglasnost za preuzimanje aktivnosti u cilju nastavka realizacije Projekta „Srbija za Srbe iz regiona“ u školskoj 2019/2020. godini. U skladu s tim, raspisan je Konkurs za dodelu 18 stipendija za sve mlade zainteresovane pripadnike srpske nacionalne zajednice iz zemalja u regionu, uključujući iz R. Hrvatske, koji je otvoren do 6. septembra 2019. godine.

Ambasada R. Srbije u Zagrebu u saradnji sa organizacijama srpske zajednice u R. Hrvatskoj, Srpskim narodnim vijećem, Srpskim privrednim društvom „Privrednik“ i Srpskim kulturnim društvom „Prosvjeta“ prikuplja prijave kandidata sa potrebnom tehničkom dokumentacijom u skladu sa ulovima Konkursa. Sve informacije o Konkursu mozete videti ovde a Prijavni formular možete preuzeti sa sledećeg linka

Odluku o dodeli stipendija ministarstvo nadležno za poslove obrazovanja doneće do 30. septembra 2019. godine.


 
 
POSETA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA, MILOŠA VUČEVIĆА R.HRVATSKOJ – 24. i 25.09.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravio je u dvodnevnoj poseti R.Hrvatskoj, 24.i 25.09.  U Zagrebu je imao sveobuhvatne razgovore s gradonačelnikom Zagreba M.Bandićem i predstavnicima SNV i SDSS. Pored sadržajnih razgovora sa gradonačelnikom Knina, M. Jelićem, gradonačelnik Vučević i ambasador R.Srbije u R.Hrvatskoj, M. Nikolić  podelili su 160 tableta deci srpske nacionalnosti koja pohađaju školu u Kninu. Delegacija posetila manastir Krku i razgovorala s episkopom Dalmatinskim o stanju u eparhiji. U Kistanju, održani razgovori s gradonačelnicima iz redova srpske zajednice koji upoznali sa svojim projektima i naporima na planu samoodrživosti srpske zajednice.

 

 

Opširnije...
KOMEMORACIJA VARIVODE - GOŠIĆ, 28. septembar 2019.

Ambasador R. Srbije, Mira Nikolić prisustvovala je komemoracijama u Varivodama i Gošiću, u organizaciji Srpskog narodnog veća i Opštine Kistanje, u spomen na srpske civile koji su u tim selima ubijeni posle VRA "Oluja" 1995. godine. Pored Ambasade,  vence na spomen-obeležje u Varivodama,  položili su  članovi porodica žrtava, Ivica Poljičak, državni sekretar Ministarstva kulture u svojstvu izaslanika PV RH, gradonačelnik Knina, Marko Jelić, kao   i članovi SNV i SDSS. Parastos u Varivodama i Gošićima služio je episkop dalmatinski Nikodim uz sasluženje sveštenstva Eparhije dalmatinske.


SVEČANO OBELEŽAVANJE DANA OPŠTINE DVOR – 20. septembar

Ambasador Mira Nikolić prisustvovala je u petak, 20. septembra svečanom obeležavanju  Dana Opštine Dvor. Na Sednici su prezentovani projekti koji su realizovani u proteklih godinu dana u visini od oko 30 mil. kuna. Gradonačelnik opštine Dvor, Nikola Arbutina je posebno zahvalio PR RS, A. Vučiću na donaciji  traktora i malčera za potrebe komunalne službe, kao i na donaciji sredstava za kupnju vozila hitne pomoći.

Amb. Nikolić u svom obraćanju ukazala na značaj  pitanja manjina u odnosima RS i RH, potrebu stvaranja  uslova za održivost srpske zajednice na prostorima na kojima živi i ukazala da RS nastaviti da pruža pomoć u obrazovnoj, kulturnoj i ekonomskoj sferi pripadnicima srpske zajednice u RH.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova