| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад сa странкама): радним даном од 8.30 до 12.30 часова

Празници

Адреса
Славујевац 3
10000 ЗАГРЕБ
РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

Телефон: +3851/4579067, 4573330, 4573337, 4579068 Локација/Мапа
Факс: +3851/4573338 Конзуларна надлежност
Конзуларно одељење: +3851/4573331 (08h-16h) Е-mail: embassy.zagreb@mfa.rs
Факс конзуларног одељења: +3851/4573332 Веб сајт: http://www.zagreb.mfa.gov.rs

 


 
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Због предстојећих божићних и новогодишњих празника, Амбасада и конзуларно одељење неће радити у следеће дане:

- 25. и 26.12.2018. (уторак и среда)
- 01. и 02.01.2019. (уторак и среда)
- 07.01.2019. (понедељак)

У хитним случајевима, можете се јавити на телефон 01 4579 067.

ЖЕЛИМО ВАМ СРЕЋНЕ ПРАЗНИКЕ!


О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

15.11.2018.

У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА ЗА ИЗДАВАЊЕМ БИОМЕТРИЈСКЕ ПУТНЕ ИСПРАВЕ ОД СТРАНЕ ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ СУ РОЂЕНИ НА ТЕРИТОРИЈИ БИВШИХ РЕПУБЛИКА СФРЈ, МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ДОСТАВИЛО ЈЕ СЛЕДЕЋЕ ОБАВЕШТЕЊЕ:

Уколико странка која подноси захтев за издавањем БПИ, у претходном периоду није извршила обавезу уписа у матичну књиге рођених Републике Србије, у обавези је да без одлагања покрене одговарајући управни поступак и регулише обавезу уписа у матичну књигу рођених. Уколико странка не поступи сходно упутству, надлежна полицијска управа Министарства унутрашњих послова Републике Србије, која буде решавала поднети захтев за издавањем путне исправе, који је поднет у Дипломатско-конзуларном представништву, захтеваће допуну са ажурним подацима о упису у матичне књиге рођених.


 
 
25. ХУМАНИТАРНИ БОЖИЋНИ БАЗАР, ЗАГРЕБ 02.12.2018. ГОДИНЕ

У организацији Међународног клуба жена Загреб (IWCZ) и под покровитељством ПР РХ, К. Грабар Китаровић, у Загребу је, 2.12.2018. године, одржан традиционални 25. хуманитарни Божићни базар, на коме је учествовала и Амбасада Р. Србије у Р. Хрватској.

Захваљујући доброј сарадњи коју Амбасада има са привредним субјектима из Р. Србије и њиховим заступницима у Р. Хрватској, а који су били спремни да донирају део свог производног асортимана, на штанду Р. Србије представљени су производи „Swisslion-Takovo“, „Carnexа“, „Металца“, трикотажe „IVKO“, винаријa „Темет“ и „Vista Hills“.

Такође, захваљујући сарадњи и донацији Atlantic Grupе, чије је седиште у Загребу, представили смо и наше домаће производе „Соко Штарка“ и „Foodlandа“.

Овим путем Амбасада Р. Србије је, заједно са другим ДКП-има и орзанизацијама из 50 земаља, продајом традиционалнх производа из наше земље допринела  прикупљању хуманитарне помоћи за Институт палиативне медицине Загреб.


21. КОНГРЕС ХОТЕЛИЈЕРА, ЗАГРЕБ 28.-29. НОВЕМБАР

Амбасадор Р.Србије, Њ.Е. Мира Николић, учествовала је на XXИ Конгресу хотелијера, у организацији Удружења послодаваца у хотелијерству Хрватске (УПУХХ), а под покровитељством председнице Р.Хрватске,  К.Грабар Китаровић, Министарства туризма и Града Загреб. Конгрес је одржан у Загребу, 28. и 29. новембра 2018. године.

Амбасадор Николић говорила је у оквиру другог панела, под називом "Миграције 21. века: Потрага за приликом", уз амбасадоре Украјине и Ирске, као и директора Хрватског завода за запошљавање. Амбасадор Николић говорила је о миграционим трендовима и изазовима, актуелним у Р.Србији, а посебно о напорима на плану спречавања исељавања младих и земље, у складу са мерама и програмима Владе Р.Србије, односно њеном залагању за омогућавање прилика за квалитетно и адекватно образовање и запослење.


Ансамбли народних игара и песама из Србије и Хрватске, "Коло" и "Ладо", концерт 26.11.2018. године

Ансамбли народних игара и песама из Србије и Хрватске, „Коло“ и „Ладо“, одржали су, након овогодишњег београдског, и загребачки заједнички концерт, под називом „Руку под руку 2“, будући да се ради о наставку сарадње два ансамбла, настављене у току 2016. године, после паузе од скоро тридесет година. Последњи заједнички наступ два ансамбла био је одржан 1989. године, у Великој дворани Коларчеве задужбине, у Београду.

Одржавања заједничких концерата, према речима директора оба ансамбла, Владимира Декића из „Кола“ и Крешимира Даба из „Лада“, подстакла је жеља за поновном сарадњом и развојем односа две државе, у сфери културе. Одржавање оба концерта, у Београду и Загребу, подржала су министарства културе из две државе.

Овај пут је загребачки концерт одржан у Концертној дворани „Ватрослав Лисински“, 26. новембра о.г. Традиционалне игре, песме и музику, из више региона Србије и Хрватске, које показују богато нематеријално културно наслеђе две земље, извело је у „Лисинском“ преко сто уметника.

Поред свих чланова Амбасаде РС у РХ, концерту је присуствовала бројна, загребачка, публика.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова