| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад сa странкама): радним даном од 8.30 до 12.30 часова

Празници

Адреса
Славујевац 3
10000 ЗАГРЕБ
РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

Телефон: +3851/4579067, 4573330, 4573337, 4579068 Локација/Мапа
Факс: +3851/4573338 Конзуларна надлежност
Конзуларно одељење: +3851/4573331 (08h-16h) Е-mail: embassy.zagreb@mfa.rs
Факс конзуларног одељења: +3851/4573332 Веб сајт: http://www.zagreb.mfa.gov.rs

 


 
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Због празника у Републици Хрватској, Амбасада и конзуларно одељење неће радити у уторак 08.10.2019. године. У хитним случајевима,  можете нас контактирати на телефон 01 4579 067.


Конкурс за доделу стипендија у оквиру Пројекта „Србија за Србе из региона“ за школску 2019/2020. годину

Обавештавамо да је Влада Републике Србије на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја дала сагласност за преузимање активности у циљу наставка реализације Пројекта „Србија за Србе из региона“ у школској 2019/2020. години. У складу с тим, расписан је Конкурса за доделу 18 стипендија за све заинтересоване младе припаднике српске националне заједнице из земаља у региону, укључујући из Р. Хрватске, који је отворен до 6. септембра 2019. године.

Амбасада Р. Србије у Загребу у сарадњи са организацијама српске заједнице у Р. Хрватској, Српским народним вијећем, Српским привредним друштвом „Привредник“ и Српским културним друштвом „Просвјета“ прикупља пријаве кандидата са потребном техничком документацијом у складу са условима Конкурса. Све информације о Конкурсу можете видети овде а Пријавни формулар можете преузети са следећег линка.

Одлука о додели стипендија министарство надлежно за послове образовања донеће до 30. септембра 2019. године.


 
 
ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА, МИЛОША ВУЧЕВИЋА Р.ХРВАТСКОЈ – 24. и 25.09.

Градoначелник Новог Сада Милош Вучевић боравио је у дводневној посети Р.Хрватској, 24.и 25.09.  У Загребу је имао свеобухватне разговоре с градоначелником Загреба М.Бандићем и представницима СНВ и СДСС. Поред садржајних разговора са градоначелником Книна, М. Јелићем, градоначелник Вучевић и амбасадор Р.Србије у Р.Хрватској, М. Николић  поделили су 160 таблета деци српске националности која похађају школу у Книну. Делегација посетила манастир Крку и разговорала с епископом Далматинским о стању у епархији. У Кистању, одржани разговори с градоначелницима из редова српске заједнице који упознали са својим пројектима и напорима на плану самоодрживости српске заједнице.

 

 

Oпширније...
КОМЕМОРАЦИЈА ВАРИВОДЕ - ГОШИЋ, 28. септембар 2019.

Амбасадор Р. Србије, Мира Николић присуствовала је комеморацијама у Вариводама и Гошићу, у организацији Српског народног већа и Општине Кистање, у спомен на српске цивиле који су у тим селима убијени после ВРА "Олуја" 1995. године. Поред Амбасаде,  венце на спомен-обележје у Вариводама,  положили су  чланови породица жртава, Ивица Пољичак, државни секретар Министарства културе у својству изасланика ПВ РХ,  градоначелник Книна, Марко Јелић, као   и чланови СНВ и СДСС. Парастос у Вариводама и Гошићима служио је епископ далматински Никодим уз саслужење свештенства Епархије далматинске.


СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОПШТИНЕ ДВОР – 20. септембар

Амбасадор Мира Николић присуствовала је у петак, 20. септембра свечаном обележавању  Дана Општине Двор. На Седници су презентовани пројекти који су реализовани у протеклих годину дана у висини од око 30 мил. куна. Градоначелник општине Двор, Никола Арбутина је посебно захвалио ПР РС, А. Вучићу на донацији  трактора и малчера за потребе комуналне службе, као и на донацији средстава за купњу возила хитне помоћи.

Амб. Николић у свом обраћању указала на значај  питања мањина у односима РС и РХ, потребу стварања  услова за одрживост српске заједнице на просторима на којима живи и указала да РС наставити да пружа помоћ у образовној, културној и економској сфери припадницима српске заједнице у РХ.
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова